MKB vindt invoeren privacywetgeving lastig

“Wetten zijn een reactie op ontwikkelingen in de maatschappij”

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is door de EU bedacht om consumenten te beschermen tegen bedrijven die data verwerken. Net als regels voor bedrijven die wasmachines die voorkomen dat mensen gewond raken door slecht gemaakte apparatuur.

Het is helder dat bedrijven als Google en Facebook geld verdienen aan data. En ook dat zij data regelmatig misbruiken. Maar wat betekent dit voor U? U bent MKB-er en geen Multi-Billion dollar Company. Waarom zou u dan veel moeite doen om aan de wet te voldoen?

We snappen dat u met verschillende vragen zit zoals:z
1. Geven klanten, werknemers en patiënten wel om goede data bescherming? De meeste mensen (U ook) geven totaal gedachteloos hun data weg. Sommigen zijn zich iets meer bewust en weigeren wel eens een cookie of vragen hun gegevens op bij een bedrijf.

2. Daarbij, de privacy politie (officieel: AP = Autoriteit Persoonsgegevens) doet toch niet aan handhaving? Zijn er dan al boetes uitgedeeld?

3. Hoe staat de handhaving van de wet er een jaar na de invoering voor?

In het algemeen kan worden gesteld dat de AP heeft onderkend dat MKB bedrijven moeite hebben om de AVG in hun bedrijf in te bedden. Daarom is men een campagne gestart om inzicht en bewust zijn te vergroten. De campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou?’ maakt mensen bewuster van hun privacy rechten en geeft MKB-ers praktische hulp bij de naleving van de wet.

In een erg grappig filmpje zie je hoe mensen reageren als een heel gênante inbreuk op hun privacy wordt gemaakt. https://youtu.be/zCNfijySsLU
Als consumenten bewuster worden zullen bedrijven dat ook echt gaan merken. Dit gaat echter niet zo maar van de een op andere dag.

Op zich is dit een prima aanpak. Het zou natuurlijk spectaculairder zijn als er een paar bedrijven keihard werden aangepakt door middel van een mega boete. Dit zorgt ervoor dat de urgentie van het probleem duidelijk wordt voor iedereen. Want uiteindelijk is het doel om alle bedrijven mee te krijgen in het implementeren van de AVG richtlijnen/wetgeving. Maar deze aanpak creëert waarschijnlijk meer draagvlak.

Privacy Beyond levert die praktische hulp met een structurele oplossing in de vorm van een platform waarmee de digitale privacy huishouding kan worden beheerd en eenvoudig actueel gehouden kan worden.
Met een logische bedrijfsmatige aanpak ontzorgen wij U bij de implementatie van de wet en helpen uw bedrijf privacy compliant te worden.
Maar nog belangrijker; wij helpen bedrijven te groeien naar meer privacy bewustzijn en daarmee een betere band met hun klanten.

Mocht u geïnteresseerd zijn in verdere informatie dan kunt u contact opnemen via info@privacy-beyond.com.